Menu
Foto: Vidar Ruud / NTB

Foreløpig flytrafikk som normalt fra Haugesund

Det er først torsdag at de første ruteflyene vil kunne bli berørt i tilknytning til Haugesund lufthavn, etter at pilotstreiken i SAS startet i dag.

Av Egil M Solberg | 04.07.2022 15:31:05

Pilotstreik: Det har vært stor pågang av kunder hos forsikringsselskapene etter at 900 piloter i SAS nå ble tatt ut i streik, noe som vil ramme 45.000 reisende daglig.

– De fleste lurer på hva reiseforsikringen dekker, og det enkle svaret er at den ikke gjelder ved streik, og at reisende må forholde seg til flyselskapet med tanke på refusjon eller ombooking, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring til Radio Haugaland.

SAS opplyser på sine nettsider at du har krav på å få refundert pengene du brukte på å kjøpe billetter dersom du velger ikke å reise. SAS vil først forsøke å finne neste ledige flytilbud til deg.

De fleste flyginger til og fra Haugesund lufthavn Karmøy vil gå som planlagt inntil videre med to unntak:

Rute SK320 torsdag 7. juli med ankomst Haugesund klokken 21.55 fra Oslo kan bli kansellert dersom streiken vedvarer.

Dette samme gjelder rute SK309 lørdag 9. juli med avgang fra Haugesund klokken 13.20 til Oslo.

Dersom man berøres av mulige kanselleringer, har SAS åpnet for at man vederlagsfritt kan bytte billett til en annen flyvning.

Hvis du avbestiller selv, mister du retten på refusjon av billettene, noe du har krav på dersom du venter til flyet blir innstilt av selskapet.

Dersom din reise er forsinket med mer enn 2 timer vil SAS kompensere deg med opp til 50 EUR per fulle dag og person for mat og drikke (eksklusiv alkohol). Det bes om at du tar vare på kvoteringer ved kjøp av mat og drikke.

Flere nyheter: