Menu
EU gir AstraZeneca tre måneder ekstra til å levere vaksinedosene de har lovet. Foreløpig har unionen kun bedt om 1 euro i erstatning, men det et endelig kravet vil bli fastsatt senere. Illustrasjonsfoto: Vincent Thian / AP / NTB

Foreløpig EU-krav om erstatning fra AstraZeneca: 1 euro

EU krever foreløpig en symbolsk erstatning på 1 euro fra AstraZeneca for kontraktsbrudd. Selskapet får tre måneders utsettelse på de avtalte vaksineleveransene.

Av NTB | 11.05.2021 12:55:02

Kriminalitet og rettsvesen: Kravet ble fremsatt i et rettsmøte i Brussel tirsdag, i påvente av en beregning av skadevirkningene som følge av at AstraZeneca ikke har levert vaksinene raskt nok, skriver Reuters. Det endelige kravet blir fastsatt senere.

Ifølge kontrakten skulle selskapet levere 300 millioner vaksinedoser innen utgangen av juni. 120 millioner av dosene skulle kommet allerede i første kvartal. Så langt har de kun levert 50 millioner doser.

Da partene møttes i retten, sa EU at de kan vente til slutten av september med å få hele leveransen. Men innen juni vil EU ha de første 120 millioner dosene. AstraZeneca svarer at de håper å passere hundre millioner innen slutten av neste måned.

EU-kommisjonen har ikke fornyet avtalen med den svensk-britiske farmasigiganten.

Flere EU-land har begrenset bruken av AstraZenecas vaksine. Danmark har, i likhet med Norge, sluttet helt å gi den som en del av sitt vaksineprogram.

(©NTB)

Flere nyheter: