reklame for Sheiken Bowling
Menu
– Jeg er opptatt av at utredningsarbeidet skal gjøres grundig og bygge på et solid faglig grunnlag, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V). Foto: Berit Roald / NTB

Forbud mot homoterapi forsinket

Trine Skei Grande lovet et homoterapiforbud våren 2021. Men forbudet lar vente på seg. Det er mulig det ikke kommer før etter stortingsvalget neste høst.

Av NTB | 19.11.2020 03:08:01

Sosiale forhold: I et svar til Stortinget om hvorfor arbeidet drøyer, peker kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) blant annet på «Covid-19-situasjonen». Det gjorde han også til Vårt Land i juli, skriver avisen torsdag.

– Per nå kan ikke regjeringen fastslå når dette er ferdigstilt, opplyser Raja i et skriftlig svar til Stortinget.

Det var SVs Freddy André Øvstegård (SV) i Stortingets familie- og kulturkomité som utfordret Raja i et skriftlig spørsmål til gjøre rede for når Stortinget kunne forvente at et forbud mot konverteringsterapi er ferdig utredet.

Rajas forgjenger i departementet, Trine Skei Grande (V), lovet i 2019 at et forbud skulle være på plass våren 2021, men fortsatt gjenstår utredningen, deretter en vanlig høringsrunde, før et eventuelt lovforslag kan bli sendt over i Stortinget.

Seksuell reorientering, også omtalt som homoterapi eller konversjonsterapi, er forsøk på å endre en persons seksuelle legning fra å være homofil eller bifil, til å bli heterofil.

(©NTB)

Flere nyheter: