Menu
Leder i Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket, anbefaler fortsatt strømavtaler til spotpris selv om spotprisen er svært høy i Sør-Norge. Foto: Berit Roald / NTB

Forbrukerrådet advarer mot lokkepris på strømavtaler

Skyhøye strømpriser i Sør-Norge har ført til at spotpriskunder betaler langt mer enn dem som velger fastprisavtaler. Forbrukerrådet anbefaler likevel spotpris.

Av NTB | 23.10.2021 00:07:25

Økonomi og næringsliv: – Dessverre er det altfor vanskelig å sammenligne de ulike avtalene. Kundene aner rett og slett ikke hva som er en billig og hva som er en dyr strømavtale. De aner heller ikke hva som er en kortvarig og hva som er en varig pris, sier forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket til Dagens Næringsliv.

Hun anbefaler strømkundene å sjekke sine strømavtaler med Forbrukerrådets nettportal strompris.no. Her kan man også varsles om når garantitiden er ute, og dermed følge med på om selskapet setter opp prisen, noe de ofte gjør.

– Historisk sett lønner det seg å inngå en spotprisavtale hvor prisen svinger i takt med prisene på kraftbørsene. Hvis du trenger mer forutsigbarhet, kan du velge en fastprisavtale. Hvis du vurderer fastpris, bør du være oppmerksom på bindingstiden, slik at du ikke ender opp med dagens høye priser i lang tid. Sjekk også hva det koster å komme seg ut av avtalen, sier Blyverket.

(©NTB)

Flere nyheter: