reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Mistenkelig gjenstander er funnet like ved Sunnhordland museum i Leirvik på Stord. Politiet har sperret av området. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sprengning etter funn av mistenkelige gjenstander på Stord

Politiets bombegruppe forbereder en kontrollert sprengning av en av de mistenkelige gjenstandene som er funnet ved Sunnhordland museum på Stord.

Av NTB | 27.09.2020 13:37:59

Kriminalitet og rettsvesen: – Den ene gjenstanden vil bli sprengt først. Den vil bli åpnet, og da får man sett innholdet og vet trolig mer om hva som er i gjenstand nummer to, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt til NTB.

Sprengningen vil bli gjennomført rett nord for funnstedet, og det kan bli aktuelt å evakuere noen boliger og personer i forbindelse med den kontrollerte sprengningen.

Operasjonslederen opplyser at politiet foreløpig ikke vet hva gjenstandene inneholder.

Politiet har sperret av et område på Sunnhordlandstunet på Stord etter funnet, og politiets bombegruppe undersøker gjenstandene søndag ettermiddag.

– Det er åpenbart at gjenstandene er lagt ut. Måten de ser ut på og detaljene i dem, betyr at dette er en sak som vi tar på alvor og ønsker å komme til bunns i, sier operasjonslederen, som ikke ønsker å gå nærmere inn på hva slags gjenstander det er snakk om.

Det er satt 100 meter sikkerhetsavstand i forbindelse med funnet, men ingen personer ble evakuert i forbindelse med selve funnet ettersom det aktuelle området ikke er bebodd.

Meldingen om funnet av gjenstandene kom inn klokken 22.10 lørdag kveld. Det var en forbipasserende som hadde sett en av gjenstandene, og tok kontakt.

De to gjenstandene som er funnet, ble funnet i umiddelbar nærhet av hverandre i parken ved museet. Området har gjennom natten vært avsperret, og politi på stedet har holdt vakt.

(©NTB)

Flere nyheter: