Menu
Magnus Wolff Eikrem blir felt innenfor 16-meteren og skaffer Molde straffespark mot Odd. Foto: Geir Olsen / NTB

Før Eliteserien-avspark: Skjerper inn rundt straffespark-avgjørelser

Dommersjef Terje Hauge har drillet sine folk digitalt i det siste. Han vil ha en renere linje og mindre diskusjon rundt straffespark denne sesongen enn i fjor.

Av NTB | 03.05.2021 11:54:42

Sport: Dommerne har fått varmet opp i noen treningskamper i det siste. Utover det foregikk det meste via digitale plattformer i vinter og vår.

Straffesituasjoner skaper stort engasjement. I fjor ble det dømt 107 straffer i Eliteserien.

– Vi har blant annet løftet opp straffespark som et tema. Hvor legger vi listen hen? Hva er straffespark? Hva spiller vi videre på etter holding, dytting og nærkontakt?, sier Hauge til NTB.

– Vi prøver å gå veien litt opp og finne en forutsigbarhet. Det ble i hvert fall en del situasjoner vi ikke fanget opp. Vi klarte ikke å avsløre det ute på banen. Så var det noen situasjoner vi blåste på som vi ikke skulle ha blåst på. Det betyr gjerne at linjen rundt straffespark var litt ujevn. Det skaper alltid diskusjoner og debatt da man sammenligner fra kamp til kamp, sier Hauge.

– Vi jobbet med dette (straffer) gjennom sesongen i fjor. Det er også et fokusområde inn i den kommende.

Det er 14 hoveddommere og 24 dommerassistenter i Eliteserien i år. Oppsettet for runde én og to offentliggjøres tirsdag. Første kamper spilles søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: