reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Rettssaken mot mannen bak Football Leaks, Rui Pinto, startet i Lisboa fredag. Foto: Pablo Gorondi / AP / NTB scanpix.

Football Leaks-hacker i retten – stolt av egne avsløringer

Fredag startet rettssaken mot hackeren Rui Pinto som står bak dokumentlekkasjen Football Leaks. Portugiseren føler stolthet for det han er anklaget for.

Av NTB | 04.09.2020 15:23:00

Kultur og underholdning: Det sa Pinto da han møtte i retten.

– Jeg ble rasende over hva jeg oppdaget, og jeg bestemte meg for å gjøre det offentlig, sa 31-åringen da han kom med en innledende appell fredag.

Pinto fikk tak i millioner av dokumenterer som antydet korrupsjon og økonomisk juks i europeisk fotball. Selv ser han på seg selv som en varsler, som kun har avslørt fotballbransjens sanne vesen.

Aktor i saken mener derimot at Pinto er en kriminell hacker og har tiltalt 31-åringen for 90 forhold. De omhandler deriblant datasabotasje og urettmessig tilgang på dokumenter.

Rettssaken er ventet å vare i flere måneder.

– Min tid som varsler er over. Jeg gjorde aldri noe av dette for penger, sa Pinto fredag.

Til retten kom han med ansiktet dekket av en maske.

Som følge av Football Leaks publiserte den tyske avisen Der Spiegel, norske VG og flere andre europeiske medier en rekke saker basert på materialet som Pinto hadde skaffet til veie. I alt dreier det seg om rundt 70 millioner dokumenter – og sakene som ble publisert handlet om alt fra lyssky handler til svindel, skatteunndragelser og korrupsjon blant klubber, spillere og trenere.

– Jeg håper på å bli frikjent. Jeg er en varsler som har handlet i god tro, sier Pinto til Der Spiegel.

(©NTB)

Flere nyheter: