Menu
Svenske Folkhälsomyndigheten anbefaler at innreiseforbudet for nordmenn og dansker oppheves. Svenskegrensa har, med enkelte unntak, vært sperret for nordmenn siden 25. januar. Årsaken er frykt for spredning av den britiske virusvarianten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Folkhälsomyndigheten anbefaler at innreiseforbudet for nordmenn oppheves

Svenske folkehelsemyndigheter anbefaler regjeringen å oppheve innreiseforbudet fra Norge og Danmark, melder Danmarks Radio.

Av NTB | 17.03.2021 06:53:14

Økonomi og næringsliv: – Vi har anmodet regjeringen om at innreiseforbudet fra Danmark og Norge kan tilsidesettes, sier Folkhälsomyndigheten til DR tirsdag kveld.

Årsaken til anbefalingen er at Folkhälsomyndigheten mener det er lav risiko for at tilreisende fra grenselandene bidrar til fortsatt spredning av den britiske virusvarianten.

Med enkelte unntak har svenske myndigheter innført et innreiseforbud fra Norge i forbindelse med koronapandemien – gjeldende fra 25. januar til 31. mars.

Et lignende innreiseforbud fra Danmark trådte i kraft 22. desember.

Innenriksminister Mikael Damberg sier til Sveriges Radio Ekot at regjeringen skal gå igjennom anbefalingen og fatte en beslutning innen det nåværende innreiseforbudet utløpet 31. mars.

(©NTB)

Flere nyheter: