Menu
Virke og NHO håper på mindre svenskehandel etter at regjeringen og Frp kuttet avgifter på typiske grensevarer med 3,7 milliarder kroner i budsjettforliket før jul. Foto: Erlend Aas / NTB

Folket delt om avgiftskutt på snus og slikkeri

Folk er splittet om lavere avgifter på snus, sukker og alkohol, men en majoritet av de spurte i en fersk undersøkelse mener det var riktig å sette dem ned.

Av NTB | 17.01.2021 06:23:03

Fritid: Frp fikk før jul gjennomslag for å sette ned avgiftene på varer det handles mye av i Sverige. Rundt en av tre spurte mener det var feil å kutte avgiftene, mens omkring 45 prosent mener det var riktig, og nesten halvparten i denne gruppen mener avgiftene burde vært kuttet enda mer, skriver Aftenposten.

– Jeg er glad for at støtten er stor, både til avgiftskuttene vi fikk gjennomslag for, og forventninger til ytterligere avgiftskutt, sier Frp-leder Siv Jensen, som minner om at Frp er eneste parti på Stortinget som er opptatt av dette.

Generalsekretær Mina Gerhardsen i Nasjonalforeningen for folkehelsen er glad for at en tredel av de spurte er negative til avgiftskuttene.

– Lavere pris på varer som skader helsen, vil føre til svekket folkehelse, sier hun.

Undersøkelsen ble utført av Respons mellom den 17. og 23. desember. 1.072 ble spurt.

(©NTB)

Flere nyheter: