Menu
– I ettertid tenker jeg at det ikke var noe særlig poeng i å gå ut med det tallet, sier direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Folkehelseinstituttet bommet på smittetall i romjulen

Folkehelseinstituttet slo alarm om økt smitte og flere positive prøver romjulen. Nå viser det seg at tallene var helt feil, skriver Aftenposten.

Av NTB | 17.01.2021 04:23:08

Politikk: Allerede 2. januar slo Folkehelseinstituttet (FHI) alarm om økt smitte i jule- og nyttårsferien. Det ble innført skjenkestopp i hele Norge. Alle ungdomsskoler og videregående med 380.000 elever ble satt på rødt nivå på 14 timers varsel.

Ifølge FHI hadde andelen positive koronatester økt til 6,4 prosent, opp fra 2,2 prosent uken før. Nå i ettertid viser det seg at tallene var feil. Langt flere ble testet og færre ble smittet. Andelen positive prøver var 3,5 prosent, viser FHIs egne, endelige tall.

– Vi har en lav terskel for å gå ut med ting, også når det er usikkerhet. I ettertid tenker jeg at det ikke var noe særlig poeng i å gå ut med det tallet, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg til Aftenposten.

De høye smittetallene ble brukt av helseminister Bent Høie (H) til å forsvare innføringen av strengere tiltak 3. januar.

Nå i helgen tar regjeringen stilling til om tiltakene og anbefalingene skal forlenges.

(©NTB)

Flere nyheter: