Menu
Flere kommuner sliter med at folk ikke booker time, eller ikke møter opp. Her får Bendik Gropen sin vaksine i Oslo av lege Abdul Tuseef. Foto: Torstein Bøe / NTB

Folk møter ikke til vaksinering – flere kommuner åpner for drop-in

Flere kommuner har vaksinedoser til overs fordi folk ikke bestiller time eller ikke møter opp til vaksinering. Nå har flere åpnet for drop-in-timer.

Av NTB | 08.07.2021 12:39:02

Medisin og helse: Skien har hatt drop-in i flere dager. Likevel har over 11.000 innbyggere fortsatt ikke dukket opp for første dose, skriver NRK.

For flere kommuner er det vanskelig nå ut til innbyggerne. Det er spesielt vanskelig å få tak i ungdommene. Ås kommune har 1.500 doser til overs denne uken.

– Flere møtte ikke opp til timene de fikk tildelt. Nå erfarer vi at flere ikke booker timer heller, sier Monica Berge-Tukh, leder for koronasenteret i Ås kommune.

De åpner nå for drop-in. Det er forbeholdt innbyggere i Ås og studenter ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Veterinærhøgskolen, presiserer Berge-Tukh overfor NTB.

I Arendal har 5.600 fått innkalling til vaksinering den siste uken, men under halvparten har møtt opp. Også i Oslo er det vanskelig å få kontakt med ungdommene.

I Stavanger har mange 18-åringer takket ja til vaksine, men de booker ikke time. Smittevernoverlege Ruth Midtgård tror det skyldes ferien.

Trondheim må begynne på yngre årskull tidligere enn de hadde tenkt. De som egentlig skal få vaksine, booker ikke time eller møter ikke opp.

(©NTB)

Flere nyheter: