reklame for Utvik Autoservice
Menu
Nordmenn har håp for sin egen økonomi i tiden framover. Mange kan tenke seg å bruke penger på oppussing, viser Finans Norges forventningsbarometer. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

Folk flest tror ikke på økonomisk bedring

Nordmenn har fortsatt labre forventninger til norsk økonomi i tiden fremover, men mange har håp for at de selv går bedre tider i møte.

Av NTB | 13.08.2020 08:32:49

Økonomi og næringsliv: Det viser Finans Norges forventningsbarometer for 3. kvartal, foretatt mellom 27. juli og 1. august. Barometeret viser forventningene norske husholdninger har til sin egen og landets økonomi.

– Renten har falt kraftig, og Norges Bank anslår et svært lavt rentenivå lenge. Dette ser ut til å slå direkte ut i folkets opplevelse av egen økonomi, sier han.

Hovedorganisasjonen understreker likevel at funnene er basert på informasjon samlet inn før siste tids smitteoppblussing. For å få bukt med denne, innførte regjeringen 12. august nye innstramninger.

Men smitteverntiltakene er fortsatt tydelig reflektert i indikatorene. Blant annet har folk mindre ønske om å bruke mindre penger på bil og reise, og mer penger på oppussing.

– Når man er mye hjemme, ser man antakelig også behovene for å pusse opp. Og selv om vi har vært gjennom en sommer der mange har reist rundt i Norge, Innser nok de fleste av oss at vi kommer til å bli mer stasjonære på hjemmekontoret også denne høsten, sier Idar Kreutzer.

– 3. kvartalstallene indikerer at husholdningene som ikke er rammet av permitteringer og oppsigelser i kjølvannet av koronakrisen, føler at de har god kontroll på egen økonomi, sier Finans Norges administrerende direktør Idar Kreutzer i en pressemelding.

Finans Norge knytter også funnene til at tiltakene mot koronapandemien i stor grad har lyktes i å slå ned smittespredningen, og at Norge den siste tiden har opplevd en gradvis økonomisk gjenåpning.

(©NTB)

Flere nyheter: