Menu
Tobias Halland Johannessen var eneste norske rytter som fullførte semiklassikeren Brabantse Pijl onsdag, men han var langt bak vinneren. Foto: Jeep Vidon, SIPA / Shutterstock / NTB

Følgebil laget massevelt i belgisk ritt

Det oppsto kaos i feltet da en lagbil traff en syklist og forårsaket en større velt i semiklassikeren Brabantse Pijl i Belgia onsdag.

Av NTB | 13.04.2022 19:19:33

Sport: Situasjonen skjedde på vei ut på den siste runden av det 205,1 kilometer lange rittet. Lagbilen til Quick-Step prøvde å kjøre forbi hovedfeltet for å ta seg opp til bruddet, men det gikk ikke problemfritt for seg.

En rytter fra Cofidis ble truffet av bilens støtfanger, og det førte til at flere veltet. Blant dem var regjerende verdensmester Julian Alaphilippe. Franskmannen kjører for nettopp Quick-Step.

Magnus Sheffield fra USA tråkket inn til soloseier. Den 19-årige Ineos-syklisten, som har norsk mor, rykket tre kilometer fra mål og endte 37 sekunder foran den franske toeren Benoît Cosnefroy (AG2R).

– Det er ikke til å tro. Da jeg rykket, drømte jeg ikke om at det skulle holde til seier. Jeg er ikke spesielt tøff av meg, og så vinner jeg i dette fryktelige været, sa Sheffield.

Den belgiske hjemmefavoritten Tim Wellens krysset mål som nummer tre, men ble flyttet ned til 9.-plass fordi han skiftet linje i spurten. I stedet gikk tredjeplassen til Warren Barguil.

Uno-X-laget deltok med fem nordmenn, men Tobias Halland Johannessen var den eneste som fullførte i kulde og regn. Han kom inn på 54.-plass over seks minutter bak vinneren.

Tidligere vant nederlandske Demi Vollering kvinnenes utgave av rittet. Ingen av de fire norske fullførte.

(©NTB)

Flere nyheter: