Menu
FHI vurderer å starte med smittesporing på fly nå når reiseaktiviteten trappes opp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Følg UD sine reiseråd

Nordmenn bør bare reise til land der UD nå opphever reiserådene. – Husk at store deler av verden fortsatt er risikabel, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Av Egil M Solberg | 10.07.2020 12:52:31

Reise: UD offentliggjorde i dag hvilke europeiske land som åpnes for reiser fra Norge fra og med 15. juli.

* For Norden opprettholdes innreisekarantene for alle regioner i Sverige, utenom Kronoberg, Blekinge og Skåne. Unntak fra innreisekarantene opprettholdes for innreisende fra alle regioner i Danmark, Finland, Island, Færøyene, Grønland og Åland.

* En rekke land i EU/EØS/Schengen-området unntas fra innreisekarantene. Land der det fortsatt vil være innreisekarantene til Norge, er Bulgaria, Kroatia, Ungarn, Luxembourg, Portugal og Romania.

– Reiseforsikringen din i Tryg vil ikke gjelde dersom du reiser til et land der det fortsatt gjelder reiseråd, sier Irgens i Tryg Forsikring.

Tryg frykter ikke at nordmenn skaper nytt «koronakaos» når grensene mot Europa delvis blir åpnet.

– Vi tror antallet utenlandsreiser vil øke, men det vil trolig være i begrenset utstrekning: Mange har valgt Norgesferie, og det er langt færre flyavganger enn normalt. Samtidig er det en risiko for at land som nå er grønne, kan bli røde igjen gjennom sommeren. Samlet sett tror vi derfor at folk ikke vil panikk-reise til utlandet nå, sier Irgens.

Reiseforsikringen følger myndighetenes reiseråd

Med de nye reiserådene gjelder Trygs reiseforsikring i Norge og i alle land/områder hvor Utenriksdepartementets reiseråd er opphevet på avreisetidspunktet.

Avbestilling av reise til utlandet bestilt før 14. mars dekkes så lenge UD fraråder reise på avreisetidspunktet.

Følgende regler gjelder:

* Gjelder reiserådet (rødt land) når man bestiller billett, dekkes ikke avbestilling.

* Gjelder ikke reiserådet (grønt land) når man bestiller billett, dekkes avbestilling.

* Gjelder reiserådet (rødt land) ved avreisedato, dekkes ikke reisen av reiseforsikringen.

* Gjelder ikke reiserådet (grønt land) ved avreisedato, dekkes reisen av reiseforsikringen.

* Reiser man til et land hvor reiserådet ikke gjelder (grønt land), og det innføres reiseråd av norske eller lokale myndigheter mens man oppholder seg der, gjelder reiseforsikringen.

Hittil i år har Tryg Forsikring registrert over 50.000 reisesaker hvorav vel 34.000 er relatert til koronasituasjonen. Antall saker i første halvår er 5.000 flere enn i hele fjor tilsammen.

Hør intervjuet på vår podcast

Flere nyheter: