reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Wuhan var lenge episenteret for koronaviruset. Foto: Sam McNeil / AP / NTB scanpix

Følelsesladd hjemkomst for kinesisk fotballag fra virusets episenter

Fotballaget Wuhan Zall var på treningsleir i Spania da koronaviruset fikk fotfeste i hjembyen. Lørdag returnerte spillerne til en emosjonell mottakelse.

Av NTB | 19.04.2020 09:47:53

Sport: Da Zall-spillerne ankom jernbanestasjonen i Wuhan sent lørdag kveld markerte det slutten på en 104 dager lang og turbulent reise.

Allerede i januar reiste superligalaget til Spania for sesongoppkjøring. Siden har ikke spillerne kunnet vende hjem til sine familier som følge av restriksjoner knyttet til virusutbruddet.

Wuhan-troppen skulle opprinnelig være i Spania et par uker, men nyhetene hjemmefra førte til at oppholdet først ble forlenget fram til utgangen av mars. Den kraftige økningen i antall smittetilfeller i Europa og Spania tvang samtidig fram nye endringer.

Midt i mars flyktet spillerne hjem til Kina, i og med at smittesituasjonen tross alt var bedre der enn i Europa. På veien ble det en tur innom Tyskland.

Den siste tiden har laget oppholdt seg i den kinesiske byen Shenzhen, men nå er livet på veien over. Lørdag ble Zall-troppen møtt av jublende supportere på jernbanestasjonen i hjembyen. Spillerne, som alle var iført munnbind, fikk overrakt blomsterbuketter og frammøtte fans kledd i klubbens oransje drakter sang og holdt i tillegg opp medbrakte plakater.

«Etter mer enn tre måneder på reise satte Zall-spillere med hjemlengsel endelig føttene i egen hjemby», skrev klubben selv i sosiale medier etter hjemkomsten.

Wuhan Zall endte på sjetteplass i den kinesiske superligaen sist sesong.

Ingen vet når fotballen begynner å rulle i Kina igjen, men i Wuhan synes man nå å ha kontroll over virussituasjonen. Restriksjonene er i ferd med å bli lettet på etter at byen har vært nedstengt i lengre perioder.

(©NTB)

Flere nyheter: