reklame
Menu
Napoli hyllet avdøde Diego Maradona både før kampen mot Rijeka og ved å ta tre poeng og overta ledelsen i sin europaligagruppe. Foto: Alessandro Garofalo, AP / NTB

Følelsesladd da Napoli hyllet Maradona

Det var mange følelser i spill da Napoli slo Rijeka 2-0 og overtok ledelsen i sin europaligagruppe dagen etter at klubbens største spiller Diego Maradona døde.

Av NTB | 26.11.2020 23:23:13

Sport: Klubbens supportere slapp ikke inn på San Paolo, der Maradona i sin tid tryllet med ballen og førte den søritalienske klubben til dens to første seriegull. I stedet samlet mange av dem seg utenfor, der det ble sunget og ropt til ære for argentineren.

Det ble lagt ned supportereffekter og tent lys for Maradona.

Inne på stadion ble klipp fra Maradonas karriere vist på storskjermen allerede fra oppvarmingen, og alle Napoli-spillerne kom ut med drakt nummer 10 og Maradonas navn på ryggen.

Som på alle mesterligakamper onsdag og europaligakamper torsdag ble Maradona minnet med ett minutts stillhet før kampstart. I Napoli var det minuttet spesielt spekket med følelser.

Napoli var bare på tredjeplass i sin gruppe før torsdagens kamper, men passerte Real Sociedad og AZ Alkmaar etter at de spilte 0-0 i Nederland.

Et selvmål av Armando Anastasio ga Napoli ledelsen rett før pause, og Hirving Lozano fastsatte resultatet kvarteret før slutt. Napoli er dermed to poeng foran Real Sociedad og AZ.

Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte hele kampen for AZ torsdag, mens Håkon Evjen var ubenyttet reserve.

Napoli skal spille borte i Alkmaar og hjemme mot Real Sociedad i de to siste rundene.

(©NTB)

Flere nyheter: