reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Arkivbilde: David Young / AP / NTB scanpix

Fokus på eldre og brannsikkerhet

Nedsatt hørsel og dårlig mobilitet kommer med alderen. Det gjør eldre mennesker særlig utsatt ved brann. Nå kommer kampanjen «Ta kjøkkenpraten».

Av Egil M Solberg | 28.09.2020 16:16:06

Brannvern: Nedsatt hørsel og dårlig mobilitet kommer med alderen. Det gjør eldre mennesker særlig utsatt ved brann, for kanskje man ikke hører en røykvarsler som piper i rommet ved siden av, eller har problemer med å evakuere ut en rømningsvei.

– Dette er en utfordring hele året, men norske brannvesen har et ekstra fokus på dette i forbindelse med FNs internasjonale dag for eldre 1.oktober, sier leder ved forebyggende avdeling, Ole-Martin Nordstrand hos Haugaland brann- og redning iks.

Normalt ville vi besøkt dagsentre, klubber og organisasjoner og gitt viktige råd og informasjon om brannsikkerhet.

– På grunn av smittevernhensyn så lar det seg dessverre ikke gjennomføre i år. Av den grunn vil vi i Haugaland brann og redning iks legge enda bedre til rette for deg som har eldre slektninger som bor hjemme, slik at du kan hjelpe med en tryggere, bedre og lenger alderdom, sier Nordstrand.

Vi vil hjelpe deg med å ta ansvar for dine egne!

– Oppfordringen er å «Ta Kjøkkenpraten» – seks enkle forholdsregler og tiltak som bidrar til å redusere risikoen for brann, og øke sjansen for å overleve dersom uhellet er ute, sier han.

Sjekkliste for dette finner dere på våre hjemmesider www.hbre.no

Hør intervjuet på vår podcast

Flere nyheter: