Menu
Det skapte sterke reaksjoner da rutebåten forsvant. Arkivbilde: Privat

Fokus på Borgøy-ferja

Flere politikere og ansatte i offentlig sektor har denne uken tatt selvkritikk for ikke å finne løsninger for Borgøybåten i Tysvær. Det blir dermed ikke et nytt tilbud denne sommeren heller.

Av Egil M Solberg | 02.06.2022 22:13:10

Borgøybåten: Ferjeruta er viktig både i forhold til kultur, turisme, hyttefolk og fastboende. Dette gjør at rutebåten til Borgøy fyller flere behov, et behov som er ekstra stort på sommeren da mange besøker øya.

Skuffelsen var denne uken derfor stor, ettersom saken fortsatt ikke var kommet opp på nytt under samferdselsutvalgets møte i fylkeskommunen.

– Vi må se på saken, men den er ikke på sakslista til dette møtet, det sa Kjartan Alexander Lunde (V) i komiteen til Radio Haugaland. Lunde er opptatt av å skape gode kollektivtilbud i hele fylket og var skuffet over at saken enda ikke var kommet opp til behandling.

Det er flere som må ta selvkritikk for at saken har blitt liggende ubehandlet i ett år nå. Både Tysvær kommune, Rogaland fylkeskommune og Kolumbus må dele ansvar for sendrektigheten i saken.

Det som nå er positivt, er at de involverte parter nå er enige om at saken skal prioritets fremover. Samferdselsutvalget har i den forbindelse bedt Kolumbus, som er ansvarlig for rutetilbudet til Borgøy, kommer med en uttalelse i saken.

Nå må det utarbeides er forslag som da vil komme opp til behandling. Det neste møtet i samferdselskomiteen i Rogaland er i september.

Dermed vil det trolig ikke kunne komme noe ny ruteløsning før tidligst neste år.

Flere nyheter: