Menu
Et blodbad er nært forestående i Myanmar, advarer FNs spesialutsending til landet, Christine Schraner Burgener. Foto: AP / NTB

FN-utsending advarer mot blodbad i Myanmar

FNs spesialutsending til Myanmar advarer mot full borgerkrig og et nært forestående blodbad og ber Sikkerhetsrådet gjøre mer for å forhindre det.

Av NTB | 31.03.2021 22:05:45

Kriminalitet og rettsvesen: Onsdag orienterte Christine Schraner Burgener FNs sikkerhetsråd om situasjonen i Myanmar, der landets militære grep makten i et kupp 1. februar.

Kuppet har utløst store demonstrasjoner, som blir slått hardt ned på av landets sikkerhetsstyrker. Flere hundre demonstranter er skutt og drept siden kuppet.

Schraner Burgener ba Sikkerhetsrådets medlemmer, blant dem Norge, om «å gjøre det som trengs, det Myanmars innbyggere fortjener, for å forhindre en flerdimensjonal katastrofe i hjertet av Asia».

FNs spesialutsending understreket at hun fortsatt er åpen for dialog med kuppmakerne, men advarer om at tida er i ferd med å renne ut.

– Dersom vi venter til de er klare for dette, vil situasjonen på bakken bli stadig verre. Et blodbad er nært forestående, sa hun i Sikkerhetsrådet.

(©NTB)

Flere nyheter: