reklame for Sheiken Bowling
Menu
Den fungerende lederen for FNs virksomhet i Afghanistan, Ramiz Alakbarov (t.v.), forsøkte mandag å overtale Talibans økonomiminister Qari Din Mohammed Hanif (t.h.) til å omgjøre beslutningen om å forby kvinner å jobbe i hjelpeorganisasjoner i landet. Foto: AP / NTB

FN-topp møtte Taliban-minister

FNs øverste sjef i Afghanistan møtte mandag Talibans økonomiminister i et forsøk på å overtale Taliban til å omgjøre forbudet mot kvinnelige hjelpearbeidere.

Av NTB | 26.12.2022 15:54:47

Krig og konflikter: Taliban kunngjorde i julehelgen et forbud mot kvinnelige ansatte i hjelpeorganisasjoner.

Flyktninghjelpen, Redd Barna, Care og International Rescue Committee varslet søndag at de innstiller virksomheten i landet som følge av forbudet, og mandag fulgte hjelpeorganisasjonene Christian Aid og ActionAid etter.

Islamic Relief understreker at deres kvinnelige ansatte spiller en helt avgjørende rolle i arbeidet med å bistå enker og foreldreløse i Afghanistan. Hjelpeorganisasjonen opplyser at de inntil videre stanser all virksomhet som ikke er helt livsnødvendig.

Millioner av afghanere står nå i fare for å miste tilgangen på mat, helsestell, utdanning og andre viktige tjenester.

Det var Hanif som kunngjorde forbudet og som begrunnet det med at enkelte kvinnelige hjelpearbeidere i Afghanistan ikke har rettet seg etter Talibans pålegg om å bære hijab.

Hanif gjorde det samtidig klart at organisasjoner som ikke sørger for at kravet blir etterkommet, vil miste tillatelsen til å operere i landet.

– Millioner av afghanere trenger humanitær bistand, og det er helt avgjørende å fjerne hindrer for dette, tvitrer kontoret.

Mandag hadde den fungerende lederen for FNs virksomhet i landet, Ramiz Alakbarov, et møte med Talibans økonomiminister Qari Din Mohammed Hanif i et forsøk på å få omgjort kvinneforbudet.

FNs kontor i Kabul bekrefter at møtet mellom Alakbarov og Hanif fant sted, men det er ikke kjent hva utfallet ble.

(©NTB)

Flere nyheter: