reklame
Menu
Representanter for regimet til Syrias president Bashar al-Assad deltar i grunnlovskomiteen, som mandag 24. august igjen samles for første gang på ni måneder. Foto: Sana via AP / NTB scanpix

FN: Syrias grunnlovskomité møtes etter ni måneder

FNs spesialutsending til Syria, norske Geir O. Pedersen, sier komiteen som skal forfatte ny grunnlov for Syria, skal møtes for første gang på ni måneder.

Av NTB | 19.08.2020 22:08:01

Krig og konflikter: Pausen var forårsaket av uenighet i komiteen, samt koronapandemien i mars, sa Pedersen til FNs sikkerhetsråd.

– Jeg oppfordrer alle komitémedlemmer til å komme til Genève, forberedt på å delta i god tro om sakens kjerne, sa Pedersen.

– Dette er viktig fordi millioner av syrere lever med grusomme lidelser. De har ikke den luksusen at de har tid til å vente på de politiske gjennombruddene, understreket Pedersen.

Grunnlovskomiteen ble satt sammen i Genève i Sveits i fjor. Den består av 150 delegater fra syriske myndigheter, opposisjonen og sivilsamfunnet.

Kun 45 delegater fra de tre gruppene skal delta på møtet 24. august, opplyste Pedersen. Målet er å skape oppslutning om en politisk løsning på krisen i Syria, preget av ni år med ødeleggende krig.

Utkastet til en ny grunnlov har så langt blitt utsatt i over to år.

(©NTB)

Flere nyheter: