Menu
FNs generalsekretær António Guterres på en pressekonferanse onsdag om hvordan krigen i Ukraina påvirker verden. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB

FN-sjefen med advarsel: Konsekvensene av krigen i Ukraina blir stadig verre

Konsekvensene av Russlands krig i Ukraina blir stadig større for verdens befolkning, advarer FN-sjefen, som anslår at 1,6 milliarder mennesker blir rammet.

Av NTB | 08.06.2022 20:46:06

Politikk: Russlands angrep på Ukraina har forsterket kriser verden rundt, og særlig skapt en matkrise som truer med å kaste millioner ut i sult. 1,6 milliarder mennesker i 94 land vil bli rammet av minst en form for krise som følge av krigen, ifølge FNs generalsekretær António Guterres.

– Krigens påvirkning på matsikkerheten, energi og økonomien er systematisk, alvorlig og tar seg opp i fart, sier han. Han krever at Russlands invasjon tar slutt.

Generalsekretæren sier at krigen nå truer mennesker verden rundt med en bølge av sult og nød uten sidestykke. Matkrisen handler nå om mangel på tilgang på mat, men kan neste år handle om mangel på mat, sier Guterres.

Ukraina og Russland er blant verdens største kornprodusenter. Store mengder korn står på lager i Ukraina uten at det er mulig å frakte det ut.