Menu
Ukrainere venter på å gå om bord på et tog fra vestukrainske Lviv til Polen, som har tatt imot 2 millioner flyktninger. Inne i Ukraina er nesten 6,5 millioner drevet på flukt, anslår FN. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

FN: Nesten 6,5 millioner internt fordrevet i Ukraina

Nesten 6,5 millioner mennesker er drevet på flukt inne i Ukraina på grunn av Russlands invasjon, anslår FNs migrasjonskontor.

Av NTB | 18.03.2022 18:19:52

Politikk: Det høye anslaget på antallet internflyktninger kommer fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

I tillegg har 3,2 millioner flyktninger ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) forlatt landet siden invasjonen for tre uker siden.

Dermed nærmer omfanget på flyktningkrisen i Ukraina seg i antall det verden ble vitne til i Syria etter 2011. Krigen der har drevet rundt 13 millioner mennesker på flukt, inkludert dem som ikke kom seg ut av landet.

2 millioner av de ukrainske flyktningene har hittil reist til Ukrainas naboland Polen. IOMs anslag per 16. mars presenteres i en rapport som FNs nødhjelpskontor OCHA la fram fredag. OCHA kaller anslaget på 6,48 millioner i Ukraina for en «god fremstilling av omfanget av internt fordrevne i Ukraina».

Ukraina hadde over 40 millioner innbyggere før Russland invaderte landet.