Menu
Situasjonen for millioner av mennesker i Etiopias Tigray-region er desperat, og matlagrene er ifølge FN i ferd med å tømmes. Dette bildet ble tatt under utdeling av nødhjelp i landsbyen Agula i mai i fjor. Foto: AP / NTB

FN: Matlagrene i Tigray er i ferd med å tømmes

Distribusjonen av nødhjelp er i ferd med å stoppe opp i Tigray-regionen i Etiopia, og matlagrene er i ferd med å tømmes, advarer FNs nødhjelpskontor OCHA.

Av NTB | 20.01.2022 21:21:20

ulykker og naturkatastrofer: – Det har aldri vært distribuert mindre mat i Tigray, og lagrene av mat og drivstoff er nå nesten helt tømt, heter det i OCHAs siste rapport om forholdene i regionen.

Etiopiske regjeringsstyrker gikk høsten 2020 til krig mot Tigrayfolkets frigjøringsfront (TPLF), noe som fikk store humanitære følger for innbyggerne i regionen.

Krigen har kostet titusenvis av mennesker livet og drevet over 2 millioner mennesker på flukt. Hundretusener sulter og FN anklager regjeringen i Addis Abeba for å hindre innførsel av mat og annen nødhjelp.

Siden 14. desember har det ifølge OCHA ikke vært mulig å benytte den største nødhjelpskorridoren, og over 2.400 tonn med mat og annen nødhjelp har nå hopet seg opp i Semera i naboregionen Afar.

Siden begynnelsen av august har FN bare kunnet kjøre inn to lastebiler med drivstoff til Tigray, der det nå er kritisk mangel, ifølge OCHA.

– 1.388 lastebiler har sluppet inn i regionen siden 12. juli, og dette tilsvarer under 10 prosent av det som trengs for å møte de omfattende humanitære behovene til 5,2 millioner mennesker, eller 90 prosent av Tigrays befolkning, slår OCHA fast.

Samtidig fortsetter krigshandlingene, og minst 108 sivile i Tigray er drept i droneangrep fra regjeringsstyrker de siste tre ukene.

(©NTB)

Flere nyheter: