Menu
Koronaviruset har også kommet til Nord-Korea, der det sprer seg raskt. Landets mektige leder Kim Jong-un har nå stengt ned det fra før lukkede landet. Foto: AP / NTB

FN frykter eksplosiv spredning av koronavirus i Nord-Korea

FN frykter eksplosiv spredning av koronaviruset i Nord-Korea, der det første smittetilfellet ifølge myndighetene ble påvist først i forrige uke.

Av NTB | 17.05.2022 20:00:54

Medisin og helse: – WHO har bedt Nord-Korea om å dele data og informasjon, sier han og legger til at myndighetene i Pyongyang har fått tilbud om både teknisk støtte, testutstyr, medisiner og vaksine. De skal foreløpig ikke ha takket ja til bistand utenfra.

Nord-Koreas mektige leder Kim Jong-un har stengt ned store deler av det fra før lukkede landet i et forsøk på å bremse smittespredningen. Han har også gitt landets forsvar ordre om å sørge for at restriksjoner blir etterlevd.

WHO frykter nå at det skal oppstå nye virusvarianter.

– Når smitten spres ukontrollert, er det også høyere risiko for at det skal oppstå nye varianter. Derfor er det bekymringsfullt når land ikke benytter seg av de verktøyene som nå er tilgjengelig, sier WHO-sjefen.

– WHO er dypt bekymret for faren for ytterligere spredning av covid-19 i landet, særlig fordi befolkningen er uvaksinert og har mange underliggende tilstander som gjør at de risikerer sykdom og død, sier WHOs-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Nord-Korea og Eritrea er nå de eneste to land i verden som ikke har startet massevaksinering mot covid-19, og WHO har ingen mulighet til å gripe inn når myndighetene sier nei.

(©NTB)

Flere nyheter: