Menu
Innsatsleder Kristian Vikran Karlsen utenfor Trones Skole i Beiarn kommune, hvor nødetatene har opprettet en base. Foto: Annika Byrde / NTB

Flyulykken i Nordland: Bedre vær gir håp om å kunne ta seg til ulykkesstedet

Nødetatene klargjør seg til å gå inn til det amerikanske militærflyet som styrtet i Nordland fredag. Været har bedret seg, og krimteknikere står stand by.

Av NTB | 20.03.2022 10:04:29

Politikk: – Siden det er så ulendt terreng, så er det vanskelig å gi noe tidsaspekt. Nå har jo været vært dårlig hele helgen, men det har blitt bra i dag, og det er meldt videre bra vær utover dagen. Så vi håper jo at det skal bli mulighet for å gjøre en god jobb der i dag, sier innsatsleder Kristian Vikran Karlsen i Nordland politidistrikt til NTB søndag formiddag.

Det er opprettet et fremskutt innsatsområde på Trones skole nede i bygda i Beiarn kommune. Veien opp til ulykkesstedet er trang og dårlig egnet for store hjelpemannskaper, ifølge politiet.

Ulykkesstedet ligger et stykke oppå fjellet i Gråtådalen. Der har politiet opprettet en liten base like i nærheten av ulykkesstedet, og man kommer kun opp dit med scooter.

– Når sikkerheten er vurdert, så skal de hjelpe å frakte inn krimteknikere fra lokalt politi, Kripos og Havarikommisjonen. Og alt må fraktes inn med scooter, sier han.

Det er foreløpig ikke sikkert om de omkomne vil bli fraktet ut av området søndag.

Søndag formiddag ankom krimteknikere basen på Tornes skole. Selv om været er langt bedre, har skredfare gjort arbeidet krevende. Skredfaren blir søndag formiddag vurdert på nytt av skredeksperter fra Forsvaret, forklarer innsatsleder Karlsen.

Fire amerikanske soldater som deltok på Nato-øvelsen Cold Response, omkom da et amerikansk militærfly gikk ned i Gråtådalen i Beiarn kommune fredag kveld. Årsaken er ennå ikke kjent, men det var svært dårlig vær i området.

(©NTB)

Flere nyheter: