Menu
Norwegians flygninger mandag er foreløpig ikke påvirket av flyteknikerstreiken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Flyteknikerstreiken gir foreløpig få konsekvenser for flyselskapene

Flyteknikerstreiken fortsetter og trappes ytterligere opp mandag. Foreløpig går alle flygninger som normalt hos både SAS, Norwegian og Widerøe.

Av NTB | 20.06.2022 08:45:50

Økonomi og næringsliv: – Foreløpig er ingen flygninger hos oss påvirket av streiken, og den har dermed ingen konsekvenser for våre passasjerer. De skal møte opp til normal tid så lenge de ikke får annen beskjed fra oss, sier pressekontakt Silje Glorvigen i Norwegian til NTB.

Det kan imidlertid komme endringer i løpet av dagen.

– Det er for tidlig å si noe om hvordan dagen i dag arter seg, sier Glorvigen.

Heller ikke Widerøes flygninger er rammet per mandag morgen, men dette kan endre seg i løpet av dagen, ifølge kommunikasjonssjef Catharina Solli.

Hun påpeker at hun foreløpig ikke har informasjon om hvilke flyteknikere som er tatt ut i opptrappingen av streiken.

– Ingen flygninger er påvirket nå, men jeg kan ikke utelukke at det ikke vil oppstå noe utover dagen. Vi planlegger for normal drift, og planlagt vedlikehold prøver vi å få gjennomført på normal måte, sier Solli til NTB ved 7.30-tiden.

– I dag slik det ser ut nå, er det ingen SAS-flygninger som blir påvirket av streiken. Vi kommer tilbake til hvordan situasjonen utvikler seg og om det blir noen endring, sier pressesjef Tonje Sund i SAS Norge.

Passasjerer som eventuelt blir rammet av streiken senere, kontaktes direkte av SAS.

Natt til lørdag ble 31 flyteknikere fra Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) tatt ut i streik, og ytterligere 75 tas ut mandag morgen.

Også hos SAS går flygningene foreløpig som normalt tross streiken.

(©NTB)

Flere nyheter: