Menu
Elleve flygninger var tirsdag morgen kansellert i forbindelse med den pågående streiken blant flyteknikerne. Foto: Paul Kleiven / NTB

Flystreiken fortsetter – Norwegian og Widerøe kansellerer flere flygninger

Norwegian og Widerøe kansellerer i alt elleve flygninger tirsdag som følge av flyteknikerstreiken. Hos SAS går foreløpig alt som normalt.

Av NTB | 21.06.2022 08:30:51

Arbeidsliv: Ti av de elleve kanselleringene som tirsdag morgen er kjent, er hos Norwegian.

– Vi har per nå kansellert fem rundturer fra Gardermoen i dag som følge av flyteknikerstreiken, sier presseansvarlig i Norwegian, Andreas Hjørnholm, til NTB.

De fem rundturene er tur/retur London, Alicante, Edinburgh og Murcia i Spania, og passasjerer som er berørt har fått beskjed.

Hjørnholm sier at dersom man skal reise med Norwegian de kommende dagene og ikke hører noe fra selskapet, kan man anta at flyet går som planlagt.

– Vi mangler flyteknisk personell som følge av flyteknikerstreiken, så skulle det skje noe uforutsett, at flyene trenger teknisk inspeksjon, kan det få ytterligere konsekvenser, sier Hjørnholm.

– Det er en rute i Finnmark, fra Tromsø via Alta, Vadsø og Kirkenes. Utover det har vi ikke forhåndskansellert noe, sier kommunikasjonssjefen.

Hun sier eventuelle uforutsette tekniske hendelser vil forårsake utfordringer, da det ikke er så mange flyteknikere på jobb.

– De fleste flygningene går som normalt, og dersom ikke passasjerene er kontaktet går flyet som normalt, sier Solli.

– Det er ingen SAS-flygninger som er berørt av flyteknikerstreiken, per nå, sier selskapets norske pressesjef Tonje Sund til NTB.

– Passasjerer som blir berørt, blir kontaktet direkte av oss. Skulle ting utvikle seg, tar vi direkte kontakt, sier pressesjefen.

106 flyteknikere er i streik etter at det ble brudd i forhandlingene med Norsk Flytekniker Organisasjon. Ytterligere 39 teknikere tas ut ved midnatt fredag kveld dersom det ikke blir enighet om en løsning.

– Per nå er det bare en avgang som er kansellert, og den forhåndskansellerte vi i går, sier kommunikasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli.

Hos SAS er det foreløpig ikke kansellert noen flygninger tirsdag, og ting går enn så lenge som normalt.

Flere nyheter: