Menu
Helseminister Bent Høie (H) opplyser mandag at flystansen fra Storbritannia videreføres til 30. desember. Arkivfoto: Berit Roald / NTB

Flystans fra Storbritannia videreføres i to døgn

Regjeringen viderefører flystansen fra Storbritannia til 30. desember klokken 17. Flystansen kan fortsatt bli videreført til over nyttår.

Av NTB | 28.12.2020 18:08:21

Medisin og helse: Beslutningen kommer etter en helhetsvurdering av smittesituasjonene, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding. Stansen i direkteflyginger opprettholdes for å hindre spredning av den nye virusvarianten som er oppdaget i Storbritannia.

– Det er fortsatt nødvendig å opprettholde tiltak slik at vi vinner tid til å forhindre mulig spredning av viruset i Norge. Slik situasjonen er nå, har vi ikke kapasitet til å følge opp og kontrollere alle reisende som ville kommet fra Storbritannia til Norge ved ordinær flytrafikk, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

– Det vil kunne føre til manglende kontroll på smittespredning av den nye, betydelig mer smittsomme varianten av viruset, sier Høie.

Helsedirektoratet har i sin anbefaling pekt på at rutiner og kapasitet som vil kreves når vi åpner opp for ordinære flyginger fra Storbritannia igjen, ikke er etablert ennå.

(©NTB)

Flere nyheter: