Menu
Kapitalinnhentingen på 250 millioner til Flyr er det første av fire steg i planen om å hente inn 700 millioner kroner de neste månedene. Foto: Hanna Johre / NTB

Flyr-aksjonærene stemte ja til flyselskapets redningsplan

Aksjonærene i Flyr stemte onsdag ja til forslaget til krisepakke som skal redde flyselskapet.

Av NTB | 16.11.2022 12:51:07

Økonomi og næringsliv: Aksjonærene stemte over forslaget på en ekstraordinær generalforsamling onsdag formiddag, skriver Dagens Næringsliv. Planen skal sikre 700 millioner kroner i friske penger.

– Alle resolusjoner ble vedtatt i tråd med forslaget fra styret, skriver selskapet i en børsmelding.

Investorene sikret 10. november at flyselskapet kom i mål med emisjonen. Selskapet opplyste da at det har hentet inn 250 millioner kroner ved å utstede 25 milliarder nye aksjer.

Både Jan Petter Sissener, Riulf Rustad, Erik Braathen, Nikolay Grove, Svend Egil Larsen og Atle Sandvik Pedersen var blant dem som bekreftet at de hadde tegnet seg. Det er Sissener og Rustad som står bak den kompliserte planen, skriver DN.

Selv om planen kom på plass i grevens tid, er det klart at selskapet fortsatt har negativ egenkapital.

– Men noen ganger må man ta ting man ikke liker for å stå på listene når det kommer nedsalg eller emisjoner man vil være med på, opplyste investor Atle Sandvik Pedersen til E24.

Aksjonærer som var til stede, opplyser til avisen at småsparerne viste engasjement ved å stille flere spørsmål underveis. Styret ble blant annet utfordret på hvor lenge de hadde visst at en ny kapitalinnhenting måtte til.

Kapitalinnhentingen på 250 millioner er det første av fire steg i planen om å hente inn 700 millioner kroner de neste månedene.

Kriseplanen ble stemt gjennom, men kun knappe 14 prosent av aksjene var representert, skriver DN.

Flere nyheter: