Menu
Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen, er skuffet over resultatet etter den internasjonale giverkonferansen for Jemen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Flyktninghjelpen skuffet etter giverkonferanse for Jemen

Flyktninghjelpen er skuffet over at den internasjonale giverkonferansen for Jemen kun samlet inn 1,3 av de 4,2 milliarder dollarene som FN ba om.

Av NTB | 16.03.2022 19:25:14

Økonomi og næringsliv: – Jeg er dypt skuffet over at på tross av alle våre advarsler så har verdens ledere bestemt å bevilge kun 1,3 milliarder dollar av de 4,2 milliarder dollarene som jemenitter så desperat trenger.

Det sier Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen, etter utfallet av den internasjonale giverkonferansen for Jemen.

– Mennesker i Jemen trenger den samme mengden støtte og solidaritet som vi har sett for mennesker i Ukraina, sier generalsekretæren.

– Spesielt ettersom krisen i Europa dramatisk vil påvirke jemenitters tilgang til mat og drivstoff, og gjøre en allerede alvorlig situasjon enda verre. Vi må handle nå for å unngå at flere tusen dør av sult, sier han videre.

Egeland sier det er flere mennesker er i nød i Jemen i år enn i fjor, at flere barn vil sulte og sove ute, og at flere lokalsamfunn vil stå uten tilgang til rent vann.

– Likevel har vi av en eller annen grunn mindre penger til å støtte dem nå, sier generalsekretæren.

Ifølge FN trengs det 4,2 milliarder dollar i år for at over 23,4 millioner mennesker i nød skal få humanitær hjelp.

(©NTB)

Flere nyheter: