reklame for Sheiken Bowling
Menu
Representanter for Taliban ankommer Norge og skal ha samtaler med vestlige representanter om menneskerettigheter og nødhjelp. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Flyet med Taliban-delegasjon har landet på Gardermoen

Flyet med delegasjonen fra Taliban landet på Gardermoen klokka 19.25 lørdag kveld, bekrefter UD til NTB. Norge har betalt for flyturen.

Av NTB | 22.01.2022 19:51:15

Det innleide flyet landet på Gardermoen lørdag kveld. Delegasjonen som skal bestå av 15 menn, ledes av utenriksminister Amir Khan Muttaqi, går det fram av en Twitter-melding lagt ut av Taliban-talsmann Abdul Qahar Balkhi.

Kort tid etter landing kom passasjerene ut av flyet og gikk mot terminalbygningen. Utenriksdepartementet opplyste tidligere lørdag kveld at møtene mellom Taliban og vestlige land om menneskerettigheter og nødhjelp starter på Soria Moria hotell i Oslo søndag.

Statssekretær Henrik Thune i Utenriksdepartementet bekrefter til VG at det er Norge som leier flyet som har fraktet Taliban-delegasjonen fra Afghanistan til Norge.

– Norge betaler leie av flyet for Talibans delegasjon og også reisen for representantene for det sivile samfunn. Leiefly for Talibans delegasjon er valgt etter en vurdering av ulike praktiske og sikkerhetsmessige forhold.

Flere nyheter: