Menu
Det er tomt på Oslo lufthavn i disse dager. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Flybransjen ber om milliarder

I et brev skriver flybransjen at de trenger seks til åtte milliarder i garanti fra regjeringen for å komme seg gjennom koronakrisen.

Av NTB | 18.03.2020 15:17:36

Fritid: NHO Luftfart og LO-forbundene Norsk Flygerforbund og Kabinansattes Forbund har i fellesskap fremmet det konkrete forslaget.

De ber også om at samtlige avgifter for luftfarten fjernes med tilbakevirkende kraft fra 1. januar i år.

Også NRK har omtalt saken.

– NHO og LO-siden jobber nå svært godt sammen med myndighetene, og vi har store forventninger til at partiene på Stortinget nå lytter til de sentrale partene, sier forbundsleder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund til NTB.

Den norske luftfarten vil ikke kunne klare seg gjennom koronakrisen uten kraftfulle tiltak fra myndighetene, slår de tre organisasjonene fast.

Arbeidstakerorganisasjonen Parat har også bedt regjeringen bidra for å hjelpe de tre selskapene SAS, Norwegian og Widerøe.

– Vi trenger umiddelbart tilførsel av likviditet, sa Parat-leder Unn Kristin Olsen i et videomøte med pressen onsdag ettermiddag.

Like før hadde hun og tillitsvalgte fra de tre flyselskapene samtaler med samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og næringsminister Iselin Nybø (V).

Regjeringen har alt lagt fram tiltak som skal bedre likviditeten for selskaper som rammes av koronakrisen. 100 milliarder kroner gjøres tilgjengelig i form av lånegarantier og obligasjonsfond. Men det er ikke nok for luftfarten, mener Olsen.

Det er særlig Norwegian som trenger hjelp. SAS har allerede fått krisehjelp verdt 3 milliarder kroner fra de danske og svenske regjeringene.

Olsen ville ikke si konkret hva organisasjonen forventer at regjeringen kommer med, og ville ikke kommentere milliardkravet.

(©NTB)

Flere nyheter: