Menu
Bildet viser en eksplosjon i en boligblokk i havnebyen Mariupol i Donetsk-regionen fredag. Ifølge AP ble bygningen beskutt av en russisk stridsvogn. Natt til søndag ble to andre byer lenger nordøst, i Luhansk-regionen, angrepet. Foto: Evgenij Maloletka / AP / NTB

Flyalarm i nesten hele Ukraina

Flyalarmen gikk i nesten hele Ukraina natt til søndag, og det kom meldinger om russiske angrep mot flere byer.

Av NTB | 13.03.2022 05:10:05

Politikk: Russisk artilleriskyts i byene Severodonetsk og Rubizjne i Luhansk-regionen i Øst-Ukraina har ødelagt titalls leiligheter og utløst store branner, melder BBC, som siterer ukrainske myndigheter i Kyiv.

Rundt 60 bygninger, blant dem hus og boligblokker, ble truffet i angrepene gjennom natten, ifølge et anslag fra myndighetene og som ikke er bekreftet uavhengig.

Meldingene kom mens flyalarm ble utløst over hele landet.

– Luftvernsirener går av i nesten alle regionene i landet, skrev avisen Kyiv Independent ved 4-tiden natt til søndag lokal tid. Avisen ramser opp en rekke byer der alarmen gikk.

Befolkningen ble bedt om å søke tilflukt umiddelbart i flere byer, blant annet i Lviv vest i Ukraina og i Poltava i den sentral-østlige delen av landet der tusener de siste dagene har blitt evakuert fra frontlinjene.

Flere nyheter: