Menu
Hjelpemannskaper på stedet hvor et ukrainsk fly styrtet tidlig onsdag morgen. Det fryktes at alle de minst 170 personene om bord har omkommet. Foto: Mohammad Nasiri / AP / NTB scanpix

Fly med 170 om bord styrtet i Iran

Et fly med minst 170 passasjerer og kabinansatte har styrtet i Iran. Flyet var på vei til Ukraina. Ingen overlevde, ifølge ukrainske myndigheter.

Av NTB | 08.01.2020 07:54:42

Ulykker og naturkatastrofer: Flystyrten skjedde natt til onsdag, noen timer etter at Iran angrep amerikanske militærbaser i nabolandet Irak.

Ifølge foreløpige undersøkelser har samtlige kabinansatte og passasjerer omkommet, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på Facebook.

Han sender sine kondolanser til de berørte familiene.

Det var 167 passasjerer og ni kabinansatte om bord, ifølge talsperson Qassem Biniaz i iranske transportmyndigheter.

De første meldingene om at flyet hadde styrtet, kom i 4.30-tiden norsk tid natt til onsdag.

Bilder fra stedet tyder på at flyet kan ha tatt fyr da det styrtet. Det blir bekreftet av Irans byrå for sivil luftfart.

– Brannen er så kraftig at vi ikke kan utføre redningsoppdrag, sier leder Pirhossein Koulivand for luftfartsbyrået til Reuters.

Også Røde Kors lokalt sier at det ikke er mulighet for å finne overlevende.

– Det plutselige tapet av data er veldig rart. Flyets bane, høyde og hastighet viser ingenting unormalt, skriver han.

Flyet, av typen Boeing 737-800, ble ifølge Rabinowitz levert til Ukraine International Airlines i juli 2016.

Flyet var på vei mot Kiev i Ukraina og krasjet, ifølge iransk statlig TV. Årsaken var angivelig mekaniske problemer like etter at det lettet.

Jason Rabinowitz, som tilknyttet Flightradar 24, melder på Twitter at lufthastigheten var konstant før de plutselig mistet kontakt med flyet.

(©NTB)

Flere nyheter: