Menu
China Eastern Airlines har hovedkvarter i Shanghai og er ett av Kinas største flyselskap med en rekke ruter både innenlands og internasjonalt. Foto: AP / NTB

Fly med 132 om bord har styrtet i Kina

Et passasjerfly fra China Eastern Airlines har styrtet nær byen Wuzhou i Guangxi-regionen i Kina, ifølge statlige kinesiske medier.

Av NTB | 21.03.2022 10:19:26

Ulykker og naturkatastrofer: Ifølge kinesiske luftfartsmyndigheter var det 123 passasjerer og ni besetningsmedlemmer om bord i rute MU5735, og det meldes om brann i åssiden der flyet har styrtet.

Flere videoer fra ulykkesstedet som er delt i sosiale medier, viser vrakrester spredt over et stort område.

Ingen større deler av flyet er synlig i videoene, og det er derfor lite som tyder på at noen kan ha overlevd flystyrten.

Det styrtede flyet var ifølge den statlige kinesiske kringkasteren CCTV av typen Boeing 737-89P og litt over seks år gammelt.

Ifølge Flightradar24 kom flyet fra Kunming i Yunnan-provinsen og skulle til Guangzhou da det styrtet sør for Wuzhou.

Flyturen tar vanligvis 1 time og 37 minutter, men etter en drøy time mistet flyet fart og falt i løpet av 3 minutter fra nærmere 9.000 meters høyde til under 1.000 meter før kontakten brått ble brutt, melder AFP.

Den siste store flyulykken i Kina fant sted i 2010 da et passasjerfly fra Henan Airlines styrtet nordøst i Heilongjiang-provinsen. Minst 42 av de 92 menneskene som var om bord omkom, men kinesiske myndigheter har aldri bekreftet det endelige tallet på omkomne.

Den dødeligste ulykken skjedde i 1994 da et fly fra China Northwest Airlines styrtet og alle de 160 om bord omkom.

Flere nyheter: