Menu
Det nederlandske cruiseskipet Zaandam lå en stund på anker i bukta utenfor Panama City fredag. Det er bekreftet koronasmitte om bord i skipet. Foto: Arnulfo Franco / AP / NTB scanpix

Florida vil ikke ha koronarammet cruiseskip

Den strabasiøse ferden til det nederlandske cruiseskipet Zaandam fortsetter. Heller ikke Florida vil la skipet, med flere koronarammede om bord, legge til kai.

Av NTB | 30.03.2020 20:02:22

Økonomi og næringsliv: Flere søramerikanske land har allerede nektet cruiseskipet som har vært sjøfast siden 14. mars, å legge til land på grunn av koronarisikoen.

Med et nødskrik slapp panamanske myndigheter Zaandam, som eies av cruiserederiet Holland America Line, gjennom Panama-kanalen fra Stillehavet til Det karibiske hav.

Guvernøren i Florida, Ron DeSantis, sier de ikke ønsker at skipet med 1.800 passasjerer skal legge til kai i den sørlige delstaten.

– Vi ser på dette som et stort, stort problem, og vi vil ikke se at folk blir dumpet av i det sørlige Florida nå, sier DeSantis og legger til at han er i kontakt med Det hvite hus om situasjonen.

En rekke personer om bord i Zaandam har meldt om influensalignende symptomer. Fire personer er døde, og minst to andre har fått bekreftet koronasmitte.

Søsterskipet Rotterdam ble sendt fra San Diego i California med medisinsk personell, testutstyr og mat om bord for å bistå. Flere passasjerer uten symptomer er allerede flyttet til søsterskipet.

(©NTB)

Flere nyheter: