Menu
Turgåere i området sendte inn bildene til Radio Haugaland søndag morgen med melding om at Stormen har gjort skader på Flokkehyttene på Ryvarden. FOTO: Privat / Tipser

Bekymret for Flokehyttene

Det er ikke gjort skade på de populære Flokehyttene på Ryvarden i Sveio under stormen denne uken. Turgåere på stedet søndag tar feil, hevder turistforeningen.

Av Egil M Solberg | 24.01.2021 10:57:07

Uvær: Flokehyttene ligger sør for Ryvarden kulturfyr. På bildet turgåere søndag hat tatt, kan det se ut som om den ene hytte ligge nede mot bakken.

– Det kan se ut til at noe av bærekonstruksjon under hytta har kollapset, opplyser turgåere som ringte inn til Radio Haugaland søndag.

Turistforeningen mener noe annet.

– Flokehyttene står akkurat som de ble bygget, og det er ingen antydning til endringer på konstruksjon eller noe på hyttene. Det opplyser Lotte Størksen i Haugesund turistforening.

Flokehyttene består av fem hytter ytterst på odden Ryvarden i Sveio. Hyttene klorer seg fast i fjellsprekkene som om de venter på neste bølge.

Torsdag ble det meldt om en rekke skader på Haugalandet etter uværet som ga høye bølger og kraftige vindkast på kysten av Haugalandet og Sunnhordland. Flokkehyttene skal være intakt ifølge turistforeningen.

Flere nyheter: