Menu
Sven Mollekleiv og hans utvalg legger fram sine vurderinger tirsdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Flest tilkjennegir boikott-motstand i Mollekleiv-utvalget

Fem medlemmer i fotballens Qatar-utvalg er åpne om egen motstand mot en VM-boikott. Tre står på at boikott er veien å gå. De fem siste vil ikke flagge eget syn.

Av NTB | 16.05.2021 13:25:28

Sport: Det viser en intervjurunde VG har gjennomført blant de 13 medlemmene i utvalget som ledes av profilerte Sven Mollekleiv.

Tirsdag legger utvalget fram sin utredning etter å ha jobbet med å kartlegge konsekvensene av en mulig norsk VM-boikott de siste ukene.

VG har stilt en rekke spørsmål til samtlige utvalgsmedlemmer. Kun Magnus Sverdrup i Norges idrettsforbund har avstått fra å besvare dem.

Tre av de spurte ønsker en norsk boikott av sluttspillet i Qatar neste år. Fem i utvalget har enten tidligere eller i intervjuet med VG gitt til kjenne at de ikke tror dette er veien å gå.

Utvalgsleder Mollekleiv vil ikke røpe om utredningen som legges fram tirsdag vil inneholde en klar og samlet innstilling rundt om Norge bør si ja eller nei til en boikott.

– Det får du se når vi leverer 18. mai. Vi er i god prosess og det er ryddig at alle i Fotball-Norge får svar i det øyeblikket vi er klare for å gi en innstilling, sier han.

Den endelige beslutningen rundt om Norge skal boikotte neste års VM blir tatt under et ekstraordinært fotballting 20. juni.

(©NTB)

Flere nyheter: