Menu
En rekke avganger fra Bergen lufthavn onsdag morgen er kansellert. Foto: Øyulf Hjertenes / NTB

Flesland stengt etter droneobservasjoner

Politiet rykket onsdag morgen ut til Flesland og Haakonsvern i Bergen etter meldinger om mulige droner. Ved 6-tiden ble Bergen lufthavn Flesland stengt.

Av NTB | 19.10.2022 07:01:04

Politikk: Operativ sjef Øystein Skaar på Flesland bekrefter overfor Bergensavisen at det er observert drone i området.

– Det er tydelige observasjoner fra flere hold. Det er riktig. Vi avventer situasjonen og er i dialog med politiet, sier Skaar.

Til Bergens Tidende sier Skaar at de har fått sikre observasjoner av en drone i området.

Også Forsvaret er varslet om saken, opplyser politiet.

– Politiet mottok klokken 4.45 melding inn til operasjonssentralen om en mulig observasjon av en eller flere droner i området rundt Haakonsvern. Flesland og Forsvaret ble varslet, sier operasjonsleder Tore-Andre Brakstad i Vest politidistrikt i en pressemelding like etter klokken 8 onsdag.

Politiet skriver videre i pressemeldingen at det klokken 6.10 også kom inn en melding om mulig observasjon av drone ved Førde lufthamn.

– På bakgrunn av observasjonene besluttet Flesland å stenge luftrommet, mens undersøkelser pågår.

Han sier politiet jobber med å verifisere om disse observasjonene faktisk er droner Politiet er også i dialog med Meteorologisk institutt for å undersøke om dette kan være værfenomener.

– Vi har en patrulje på Flesland, en på Bjorøy og en ved Haakonsvern for å sjekke, forteller operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt til Bergens Tidende like før klokken 6.

Ifølge politiet «kommer det og går noen lys».

– Det er gjort en observasjon i luftrommet over flyplassen av det som muligens er en drone. Derfor har vi besluttet å stenge trafikken inn og ut av Flesland sier Lødding.

Han sier at flyplassen ble stengt i 6.30-tiden onsdag morgen.

– Vi vet foreløpig ikke hvor mange avganger og ankomster dette vil berøre. Det avhenger helt av hvor lenge vi må holde flyplassen stengt, sier Lødding.

Brakstad opplyser at det er gjort observasjoner både på Haakonsvern og Flesland som støttet opp under de første observasjonene.

Erik Lødding, leder for samfunnskontakt i Avinor, bekrefter overfor NTB at flyplassen er stengt for all trafikk inntil videre.

(©NTB)

Flere nyheter: