Menu
På Helse Norge sine nettsider ligger en foreløpig ikke verifiserbar versjon av korona-sertifikatet tilgjengelig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Flertallet mener koronasertifikat med fordeler er en god idé

Seks av ti nordmenn mener at fullvaksinerte bør får et vaksinepass eller koronasertifikat med fordeler, viser en undersøkelse fra Opinion.

Av NTB | 05.05.2021 21:24:31

Medisin og helse: Norsk koronamonitor fra Opinion har spurt over 3.200 nordmenn om de synes at de fullvaksinerte bør få et vaksinepass eller koronasertifikat med fordeler, slik som å reise karantenefritt, gå på kino, sportsarrangement eller utesteder.

59 prosent er for, mens 25 prosent er imot dette. De resterende er usikre.

Onsdag ble det kjent at regjeringen har planene klare for et koronasertifikat for arrangementer og utenlandsreiser. Den første verifiserbare versjonen skal etter planen være ferdig tidlig i juni, og være egnet for å bruke her i landet.

– Fortsatt er mye uklart rundt hva dette faktisk vil bety, men folk flest stiller seg positive, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

De under 40 år og befolkningen i Nord-Norge har høyest andel som sier nei til å innføre koronasertifikat med fordeler, hvor omtrent en av tre sier dette.

(©NTB)

Flere nyheter: