reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
FOTO: DANIEL DENIAZI / RADIO HAUGALAND

Flertall for å signere opprop

Under kommunesyremøte i Sveio stemte 21 mot 4 representanter for å signere oppropet med krav om å ta i mot barn fra Moria-leiren.

Av Daniel DeNiazi | 21.09.2020 23:08:58

– Det var veldig spennende å se om de andre representantene ville slutte seg til oppropet. Jeg er veldig lettet at Sveio står nå sammen med andre kommuner i Norge. Det er en dominoeffekt, sier lokalpolitiker, Arne Valen (Sp) til Radio Haugaland mandag kveld.

Valen mener at dette gir et tydelig signal til regjeringen om at de må hente mer enn 50 flyktninger. Rundt 130 kommuner skal ha signert under oppropet. Han legger til grunn at Norge har muligheter til å ta inn enda flere flyktninger.

– Når Norge har tidligere praktisert og håndtert med å ta inn flere flyktninger, så er det viktig at det skjer i sammenheng med andre land som tar i mot flyktninger. Det er en europeisk dugnad, og det ansvaret må vi ta.

Rune Teikari (Frp) sa under talerstolen at dette er en sak som ikke Sveio Frp kommer til å prioritere, og argumenterte med at det er mye mer effektivt å hjelpe der de er.

– Selvsagt skal vi hjelpe mennesker i nød, men jeg mener at vi hadde klart å hjelpe mennesker der de er med de midlene som er til rådighet. Dette er en sak som vi ikke kommer til å prioritere, sa Teikari under talerstolen.

Flere nyheter: