reklame for Sheiken Bowling
Menu
På Nordby Shoppingcenter i Strömstad var det dårlig med kunder på fredag. Nå viser det seg at folk i grensetraktene ønsker å teste seg for å se om de har hatt koronaviruset. Da kan de nemlig slippe unna kravet om karantene hvis de krysser grensen til Sverige. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix

Flere vil teste seg for korona for å slippe karantene ved harryhandel

Flere fastleger i grensekommunene til Sverige i Østfold har opplevd økt antall henvendelser fra pasienter som ønsker å teste seg. Årsaken er grensehandelen.

Av NTB | 16.05.2020 19:17:43

Økonomi og næringsliv: Personer som har testet seg og som det viser seg har hatt covid-19, men er blitt frisk, slipper nemlig ti dagers karantene hvis de drar over grensen til Sverige.

Regjeringen ga nemlig i forrige uke fritak i seks måneder for alle som har hatt en covid-19-infeksjon.

Fastleger i både Aremark og Halden bekrefter overfor NRK at de har fått flere henvendelser fra folk som har hatt en luftveisinfeksjon og ønsker å teste seg. Flere har gitt uttrykk for at de ønsker en attest for å slippe karantene.

Ifølge Sykehuset Østfold er det tvilsomt om folk som vil på handletur, stiller særlig langt fremme i køen når de åpner for testing neste uke.

(©NTB)

Flere nyheter: