Menu
Det er satt mange værrekorder på Østlandet det siste døgnet. Ved Svenner fyr i Vestfold og telemark ble det natt til fredag målt 12,3 grader. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB

Flere varmerekorder på Østlandet

Både torsdag og fredag ble det satt nye varmerekorder flere steder på Østlandet. Mens i Møre og Romsdal røk en 115 år gammel nedbørsrekord.

Av NTB | 14.01.2022 10:21:54

ulykker og naturkatastrofer: I Oslo ble det registrert 12,1 grader på værstasjonen på Hovin klokken 22 torsdag kveld, mens på Gulsvik i Flå kommune i Viken ble det registrert 13,2 klokken fire natt til fredag, skriver VG.

Vakthavende redaksjonsmeteorolog Unni Nilssen ved Meteorologisk institutt sier til avisen at det kan ha vært opp til 14 grader flere steder, men at det fortsatt jobbes med å verifisere det.

Ifølge Dagbladet ble det meldt 12,3 grader ved Svenner fyr i Vestfold og Telemark natt til fredag. Det ble også satt ny rekord ved Færder fyr, på 11 grader.

Fram til torsdag ettermiddag hadde ekstremværet Gyda allerede sørget for 20 nye rekorder for januarnedbør på Vestlandet og i Midt-Norge, ifølge Meteorologisk institutt.

Torsdag ble det også satt ny nedbørsrekord for januar med hele 153,1 millimeter i Tomrefjord i Vestnes i Møre og Romsdal, ifølge nettstedet Vær og Vind.

Dermed røk den 115 år gamle rekorden fra Halsafjord i Tingvoll på Nordmøre på 140,0 millimeter satt 9. januar 1907.

<p>(©NTB)<br></p>

Flere nyheter: