Menu
Politiet har natt til lørdag måttet gripe inn og avslutte flere fester med ungdommer. Mange er anmeldt for brudd på smittevernreglene. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

Flere ungdommer anmeldt etter fester natt til lørdag

Politiet har anmeldt flere festdeltakere i Bærum og Oslo etter brudd på smittevernregler natt til lørdag. Også i Agder og Harstad har politiet måtte gripe inn.

Av NTB | 06.03.2021 18:08:24

Kriminalitet og rettsvesen: Justisminister Monica Mæland (H) sier til NTB at hun forstår at mange er lei og lengter etter sosialt samvær, men legger til at vi må trå til for å unngå at vi havner i en verre situasjon.

–Det er nok å se på land rundt oss som har fullstendig lockdown. Det ønsker ikke vi, men da må også folk følge anbefalingene, avslutter Mæland.

Flere steder i landet måtte politiet stanse fester. Blant annet stanset politiet en fest på Bekkestua i Bærum i Viken rett etter klokken 23 fredag kveld.

De 23 unge festdeltakerne, i alderen 15–16 år, blir alle anmeldt for brudd på smittevernreglene.

I Bærum er det kun tillatt med maks ti personer ved private sammenkomster. Kommunen hadde siste døgn 19 nye smittetilfeller.

Tvedestrand kommune følger de nasjonale rådene, som anbefaler at man ikke har besøk av flere enn fem gjester i tillegg til de som allerede bor sammen.

Også i Mandal stoppet politiet en fest.

Noen steder fortsatte festingen til langt utpå morgenkvisten. I Harstad rykket politiet i 8-tiden ut etter meldinger om festbråk på en privatadresse.

Der fant politiet elleve personer, noe som er brudd på de lokale koronaforskriftene som ble innført onsdag. Forskriftene forbyr besøk av mer enn fem gjester i hjemmet og samlinger med mer enn ti personer.

– I dette tilfellet var det festarrangøren som blir anmeldt, men vi vurderer å anmelde flere, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen til NTB.

– Festing kan bidra til at mange blir smittet, at folk dør og at vi må lukke ned ytterligere. Det er jo det vi prøver å forhindre. Politiet vil slå ned på dette, og de som med viten og vilje bryter smittevernreglene risikerer bøter og fengsel, sier Mæland.

Politiet i Agder melder at de rett etter midnatt avsluttet en fest i Tvedestrand der 12–13 ungdommer i alderen 18–19 år var samlet. Det er foreløpig ikke opplyst om også disse blir anmeldt.

Oslo-politiet meldte i 4-tiden at de tidligere på natten måtte avslutte en studentfest på Blindern. Her ble elleve festdeltakere anmeldt for brudd på smittevernreglene.

Justisminister Mæland sier politiet reagere dersom smittevernreglene brytes med vilje.

(©NTB)

Flere nyheter: