Menu
Rundt 2.000 støttespillere slo ring om Kjeller flyplass under en markering søndag. Foto: Vidar Sandnes / Kjeller Flyhistoriske Kulturpark / NTB

Flere tusen personer slo ring om Kjeller flyplass

Kjeller flyplass i Lillestrøm er truet av nedleggelse. Søndag slo rundt 2.000 personer ring om Norges eldste militære flyplass.

Av NTB | 25.09.2022 18:40:45

Politikk: Søndag ble flyplassen ble stengt for flytrafikk mens de frammøtte trakk ut på rullebanen for å slå ring om flyplassen.

– Dette er en tydelig melding til politikerne som skal avgjøre saken senere i høst. Folk vil at Kjeller flyplass skal bevares, sier Finn Terje Skyrud, leder for Kjeller Flyhistoriske Kulturpark, i en pressemelding.

Forsvaret har i dag flere avdelinger på Kjeller flyplass, men de skal flytte fra flyplassen i 2026, og tomtene skal etter hvert selges, skriver MittLillestrøm. I november skal kommunestyret i Lillestrøm ta stilling til spørsmålet om Kjeller flyplass sin framtid.

En fersk undersøkelse viser at 66,3 prosent i kommunen mener den flyhistoriske og veteranrelaterte flyaktiviteten bør videreføres når Forsvarets virksomhet på Kjeller avvikles innen 2026.

– I stedet for å tette igjen hele området med boligblokker og store næringslokaler, bør politikerne i Lillestrøm heller legge til rette for å gjøre Kjeller til en verdensunik attraksjon som kombinerer ny teknologi, transport og viktig kulturhistorie, sier John Eirik Laupsa, generalsekretær i Norges Luftsportforbund.

(©NTB)

Flere nyheter: