Menu
Tallene viser at færre Oslofolk har valgt å teste seg enn det myndighetene regnet med. De siste ukene har bare halvparten av testkapasiteten i Oslo blitt benyttet, noe som bekymrer myndighetene. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Flere tusen dropper å møte opp til koronatest i Oslo

4.500 personer har ikke møtt opp til avtalt koronatest i Oslo. De siste ukene har halvparten av testkapasiteten i hovedstaden ikke vært benyttet.

Av NTB | 07.10.2020 02:53:12

Medisin og helse: Før sommeren var situasjonen motsatt. Nå frykter helsevesenet konsekvensene hvis det kommer en ny smittetopp, skriver Aftenposten.

– Når folk ikke møter til timen, blir vi sittende her med dødtid, sier Mariann Engvik, som leder Bryn testsenter i Tvetenveien i Oslo.

– De tar opp tiden som vi kunne brukt til å teste noen andre, sier hun.

Hun tror noe av problemet skyldes at folk ikke selv kan velge når de vil komme, men at de får tildelt en dato og klokkeslett.

– Vi tror flere hadde møtt opp hvis man kunne velge tid for test selv. I dag blir man tildelt time av kommunen, sier hun.

Tallene viser at færre Oslofolk har valgt å teste seg enn det myndighetene regnet med.

– Vi anbefaler alle som har symptomer, å teste seg. Vi har kapasitet til å gjøre det, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

(©NTB)

Flere nyheter: