Menu
Mandag kveld er det et massivt oppmøte ved Oslo rådhus. Foto: Geir Olsen / NTB

Flere trosser politiets oppfordring – folk strømmer til Rådhusplassen i Oslo

Et stort antall mennesker velger å samle seg på Rådhusplassen i Oslo mandag kveld, til tross for politiets anbefaling om å ikke ha en markering.

Av NTB | 27.06.2022 19:46:07

Kriminalitet og rettsvesen: Mandag ettermiddag rådet politiet å utsette alle pride-arrangementer i hele landet på grunn av den uavklarte trusselsituasjonen. Samtidig valgte Oslo Pride å avlyse støttemarkering samme dag etter oppfordring fra politiet.

Likevel strømmer det folk til Rådhusplassen. Videobilder fra både NTB, VG, Dagbladet og TV 2 viser et stort oppmøte.

– Jeg har møte opp fordi det er viktig å vise at vold mot ulike grupper, som det skeive miljøet, ikke stopper kjærligheten. Og at det ikke vil stoppe oss som vil være den vi er og elske den vi vil. Det er viktig å vise at angrep på menneskerettigheter blir møtt med motstand, sier Katrina Marie Skjelvik til NTB.

– Vi vet jo ikke helt omfanget av terrorhandlingen, men jeg føler at vi utsetter oss hvert år under pride-markeringer, og vi møter fortsatt mye hat og motstand i verden, fortsetter hun.

NTBs reporter på stedet forteller at setningen «Pride er og har alltid vært en kamp», blir sagt til stor jubel. Det er også et stort politioppbud ved rådhuset, og politiet er bevæpnet med pistoler.

– Det er for å vise samhold. Det er viktig med synlighet, og vise at vi ikke lar oss tie, sier en av de fremmøte til TV 2.

– Det er veldig ekkelt å være her. Jeg er redd, men det er viktig å møte opp, tilføyer vedkommende.

Skjelvik føler seg ikke redd under markeringen, men sier hun er litt bekymret. PST-sjef Roger Berg sier at de frykter nye angrep etter masseskytingen i Oslo. Samtidig opplyser han at de har bestemte mennesker i kikkerten.

Det pågår også et spontant pride-tog i området.

Flere nyheter: