Menu
Folk er mindre redd for å bli smittet av korona. Her ser vi en positiv koronatest. Hurtigtesten viser to streker som betyr påvist koronasmitte. Foto: Erik Johansen / NTB

Flere tror på høyere koronasmitte i vinter

Nordmenn forventer mer koronasmitte i samfunnet, samtidig med at Norge er i ferd med å runde tusen dager med korona. Men vi er ikke særlig engstelige.

Av NTB | 28.11.2022 03:16:41

Medisin og helse: Nå i november sier et flertall i befolkningen, 53 prosent, at de tror på flere koronasmittede i Norge. 15 prosent av de spurte forventer færre smittede, mens resten tror antallet forblir uendret. Det viser tall fra Norsk koronamonitor fra Opinion.

– Stadig flere stålsetter seg for en mulig vinterbølge av korona. Men til november å være er tallene likevel lavere enn for samme årstid tidligere i pandemien, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

En av fem nordmenn er bekymret for å bli smittet. I fjor og året før fryktet henholdsvis 32 og 44 prosent koronasmitte.

Både koronasmitten og koronainnleggelser har flatet ut etter flere uker med økning, opplyste Folkehelseinstituttet (FHI) i forrige uke.

Ved intensivavdelingene har antallet koronapasienter holdt seg relativt stabilt siden uke 36. De siste ukene har det vært mellom 40 og 50 koronadødsfall per uke.

(©NTB)

Flere nyheter: