Menu
Det er fortsatt kapasitet i Haugesund. FOTO: Eirik Dankel, Helse Fonna.

Flere sykehus har trøbbel med Covid-kapasiteten

Flere sykehus opplever stor pågang, blant annet på grunn av coronaviruset.

Av Egil M Solberg | 09.07.2022 12:41:13

Koronapandemi: I Oslo og Trondheim er kapasiteten nesten sprengt. I Haugesund har de fortsatt kapasitet.

– Vi jobber hardt for å få det til å gå rundt, sier sykepleier og seksjonsleder ved akuttavdelingen Jens Christian Holmberg på Oslo universitetssykehus (OUS) til TV 2.

Sommermånedene er travle for Oslo universitetssykehus. Noe av grunnen til det er coronaviruset. Onsdag varslet Folkehelseinstituttet (FHI) at sykehusene må belage seg på flere innleggelser fremover.

– Den siste uken har det vært en økning i innleggelser av coronapasienter. Det er det som gjør at det blir krevende, sier han.

På Ullevål sykehus i Oslo får de inn rundt 40 coronapasienter hver uke. Den siste tiden har det også blitt lagt inn en del pasienter med ulike skader og diagnoser, som samtidig har hatt korona.

– Kapasiteten er ganske sprengt, spesielt på medisinsk klinikk som tar vare på de fleste av disse pasientene, sier Holmberg.

Men det er ikke bare i Oslo at sykehusene sliter med kapasiteten.

St. Olavs hospital i Trondheim opplyser at den høye tilstrømningen av pasienter, kombinert med et høyt antall utskrivningsklare pasienter, skaper betydelige kapasitetsutfordringer.

– Dette er en svært krevende situasjon ved inngangen til sommerferien, sier sykehusdirektør Grethe Aasved ved St. Olavs hospital.

Flere nyheter: